Rólam

Közel nyolc év szabadidős vitorlázás után 2006-ban felkerekedtem, hogy megvalósítsam álmaimat és karriert váltottam. Az irodai kihívásoknak való szükségszerű megfelelést az elemek által támasztott kihívásokra cseréltem.

A Sir Chay Blyth által alapított Challenge Business International Ltd. nemzetközi yachtverseny szervező cég filozófiájában és yachtjaiban találtam új életre. Étoszuk: a „Kihívás egy életre, életed kalandja”, az alapító által a világon először 1971-ben rekordként az uralkodó széljárás és áramlatokkal szembe, nyugati irányba felállított non-stop földkerülése alapján megvalósított szolgáltatásra a Global Challenge-re utal.

Az „Átlagos ember is átlag feletti teljesítményre képes” filozófia alapján az ilyen földkerülés kihívásainak megfelelő, speciálisan tervezett yacht flottával bárki számára elérhetővé tették a föld megkerülését 4 évenként megrendezett versenyek keretében. Célom volt a 2008-as verseny egyik résztvevője lenni, és ehhez elkezdtem a felkészülést, melynek része volt, hogy bekerülök a vállalkozásba.

A 2006-os szezont ezekkel a hajókkal a Solent-en töltöttem, illetve velük óceáni körülmények között versenyeztem. A ’80-as évektől a gazdasági fejlődéssel egyre több cég vágott bele hasonló szolgáltatásokba és mind több versenyhajó készült, vált elérhetővé amatőr egyének számára is. Mára olyan nagy a verseny a vitorlázás- és vitorláztatásban, hogy annak ellenére, hogy ilyen versenyt senki nem rendez azóta sem, az elmúlt évek nem megfelelő menedzsmentjének köszönhetően a cég adósságai miatt meg kellett szüntetni a Challenge Business szolgáltatásait.

A vitorlázás bölcsőjeként ismert angol partok azonban olyan, a versenyzésben érdekeltek számára egyedülálló körülményeket biztosítanak, amelyet az, aki már átélte egy balatoni, vagy adriai verseny izgalmát, nem hagyhat ki semmiképpen. Megismerve a Solenten szervezett csapatfejlesztések, vállalati reprezentációk, versenyek és adottságok kínálta lehetőségeket, átélve az óceán kihívásainak izgalmát, az iparág legkiválóbb szereplőit összefogva rendezvény szervező és lebonyolító cégekkel együttműködve elérhetővé tesszük számodra is az óceáni versenyzést, s többek között az alábbi szolgáltatások elérhetőek!

  • Luxus- és versenyjacht bérlés
  • Motoros hajó/ RIB bérlés
  • Keresztvitorlázatú hajó bérlés
  • Csapatfejlesztő programok
  • Nemzetközi kincskereső és kódfejtő csapatjátékok
  • Céges regatták rendezése
  • Cowes Week és más versenyek
  • Inszentív programok
Ragadd meg a lehetőséget, legyen ez életed kalandja!
Pillants bele eddigi életem legnagyobb kihívásába, légy társam rengeteg hasonló és még érdekesebb kalandban a jövőben!"Challenge it My Way!"

 

Illés Balázs
RYA Yachtmaster & Cruising Vitorlás Oktató
BEng Yacht és Motoros Hajó Tervező Mérnök 
MSc Vezetési Tanácsadó