Southamptoni Hajókiállítás

Idén szeptemberben Europában mindössze négy olyan nap van, amikor nem tudunk egyetlen hajókiállításra sem elmenni.
Százával dobják piacra új hajóikat a gyártók ilyenkor ősszel, és az Egyesült Királyság területén Southampton az a hely, ahol 30 új hajót mutatnak majd be, ezekből pedig 5-öt még sehol sem lehetett látni, most fogják leleplezni őket a gyártók a nagyvilág előtt.

Nagyszerű lehetőség ez a hajókiállítás a legújabb vívmányok, design és szerkezetek megtekintésére, rendeltetési helyüknek megfelelően a vizen.
Két fajta opció is elérhető az igazán kiváncsi érdeklődők számára; "Try-a-boat": ahol számos hajó kifut próbavitorlázásra, illetve a "Try-a-dive": ahol csak a saját fürdőruhád szükségeltetik, a merüléshez szükséges felszerelést a szervezők biztosítják, hogy a hajó alját is szemügyre vehesd!

Ez utóbbi az itthoni kiállítások perspektíváját fogja visszaadni. Ebből is érzékelhető, mennyivel több egy ilyen kiállítás, mikor több száz elsőosztályú és különböző rendeltetésű hajót tekinthetsz meg belülről, kívülről, ahogy csak tetszik.
Több ezer négyzetméter áll rendelkezésünkre, hogy minden kiegészítőt megtaláljunk, hatalmas show-k szórakoztatják és üdítik fel a megfáradt nézelődöket és a frissen csapolt Guiness is felteszi a pontot a kiállítás ízére.

Az idei különlegesség a HMS Bounty keresztvitorlázatú klasszikus hajó lesz, mely a Karib-tenger Kalózai című filmtrilógia harmadik részének forgatásáról érkezett vissza, hogy az érdeklődök megszemlélhessék.

A kiállítás tehát 2007 szeptember 15-23-ig
naponta 10.00-től 19.00-ig látogatható.

Helyszíne: Mayflower Park, Southampton, SO151HJ, UK
Belépődíj: £15, vagy csoportosan £10, mely kb. 6000,- Ft, illetve 4000,- Ft.
Megközelíthető Londonból a Waterloo pályaudvarról, Southampton Central-ra váltott oda-vissza vonatjeggyel. Utazási idő 70 perc, a pályaudvarról ingyenes busz visz le a Red Funnel komp terminálig, ahol már a kiállítás bejárata található.

Mindenképpen megéri ha módodban áll kiutaznod, vagy éppen arrafelé jársz a hétvégén. Olyan élményben lesz részed, amit egy európai szárazföldi kiállító területen sosem élhetsz át.
Feljuthatsz közel 100 lábas vitorláscsodákra, 70 lábas motoros erődítményekre, versenyhajókra, és számtalan érdekességre. Én tavaly egy teljesen zajmentesre szigetelt bálnakutató hajót csodáltam meg, a Song of the Whales -t.

Ha érdekelnek további infók a rendezvényről, vagy segíthetek szállást és egyéb jegyet rendezni, jelezd igényed a challenge@balasailing.com -on.

A rendezvény hivatalos honlapja:
www.southamptonboatshow.com
Tekintsd meg fotóimat az idei kiállításról; fotók: WhaleHunter