RORC CARIBBEAN 600

Az angol Királyi Óceáni Verseny Bizottság (RORC) által szervezett 600 tengeri mérföldes karibi verseny 2009 februárjában kerül megrendezésre. Ez az egyedülálló rendezés az első olyan óceáni verseny, mely a Karib-i szigetek körbehajózására lett kitalálva.

Az előzetes visszajelzések alapján a verseny részévé fog válni a világ már klasszikusnak számító óceáni regattáinak, mint például a Fastnet-, Sydney-Hobart-, és a Newport-Bermuda versenyek, melyet mindenki meg akar majd csinálni.

Itt a nagy lehetőség!

Ragadd meg az alkalmat, legyél ott Te is az első nagy eseményen! Egy történelmi pillanat aktív résztvevőivé teheted partnereid, melyet sosem fognak elfelejteni és a rengeteg pozitív élmény örökké a Te nevedhez fog fűződni!

A versenyt a RORC és az Antigua-i Yacht Club rendezi.

Időpontja: 2009. február 23-28

Helyszíne: Rajt: English Harbour, Antigua (a Charlotte erőd elől) Útvonal: Antigua – Barbuda – Nevis-szigetek – Saba – St Barths – St Martin megkerülésével délnek Guadeloupe-ig – majd fel Északnak, vissza Barbud – Antigua

Program: Megérkezés Antigua-ra február 19-én; a versenyjacht kapitánya a biztonsági oktatás után 2 napos versenyfelkészítő tréninget tart majd - mely kifejezetten a csapat kialakítására, a hajóval való megismerkedésre és a versenyzés technikájának elsajátítására szolgál –, hogy a pozíciókat és a versenyzéshez használatos vitorlatípusokat meghatározhassuk. Ezt követően 1 nap pihenő következik.

A verseny február 23-án kezdődik és az idő függvényében 3-5 napig tart. A hajót a verseny után február 28-án szombaton kell elhagyni.

Biztonság: A hajók az óceáni versenyszabályok előírásainak megfelelően felszereltek és különösen nagy hangsúlyt fektetünk a személyes biztonságra.

Hajóátvétel / Hajóátadás: Antigua

Versenyprogram

Dátum:
2009-02-23 - 2009-02-28