Volvo Ocean Race 2008/2009

Az Alicante városából induló, eddig megtett 6500 tengeri mérföldet a flotta egy kiváló, 22 napos teljesítménnyel fejezte be. Ez alatt az idő alatt több jelentős esemény is történt; újabb 24 órás világrekord született, számos sérülés is előfordult hajón legénységen egyaránt, azonban a technika jól vizsgázott.

A vezető Ericsson 4 jacht november 2-án, vasárnap reggel egy igen kimerült legénységgel elsőként érkezett meg Fokváros kikötőjébe; befejezve ezzel a bajnokság 1. szakaszát.

A flotta Fokvárosban körülbelül két hétig marad, ez alatt az idő alatt regenerálódnak, hogy újult erővel kezdhessék a november 15-én induló, 4450 tengeri mérföldes második szakaszt.

Ericsson 4

Az Alicante – Fokváros közötti első szakasz Torben Grael és nemzetközi csapatának kedvezett, akik méltán büszkék az Ericsson 4 első helyezésére. A csapat november 2-án reggel 05:54 órakor szelte át a célvonalat a fokvárosi kikötőben. A kora reggeli enyhe szellő miatt az utolsó néhány száz métert a csapat hosszabb idő alatt tette meg, mint amire számítottak, ez azonban az eredményen már nem változtatott. Az első helyezés mellett a csapat méltán lehet még büszke a 24 órás távolsági rekordjukra is, amely egy igen komoly nemzetközi elismerést jelent számukra.

A szakaszgyőzelem az Ericsson 4 számára 8 pontot hozott, amely hozzáadódik az összesített eredményhez és így 14 ponttal vezetik a versenyt.

Tekintsd meg az első szakasz kihívásokkal teli videó beszámolóját, kövesd velem az eseményeket!