Magyar csapatok a Skandia Cowes Week-en!

Az angliai Wight szigeten található Cowes városka, mely az angol és a nemzetközi versenyvitorlázók fővárosa nevet is viseli, adott otthont ebben az évben is 970-nél több versenyhajónak és több mint 8500 versenyzőnek, számtalan vendégnek az egyhetes versengés idejére.

A regattaszervező cég vezetője kiemelte, hogy a vezetése ideje alatt elmúlt 10 évben most először került minden egyes verseny megrendezésre, ugyanis egyet sem kellett viharos szél, illetve szélcsend miatt törölni. Minden osztályban megrendezésre került mind a nyolc verseny. Természetesen nem is lehetett volna hova elhalasztani adott esetben, mivel az egyhetes regatta minden perce be van osztva, naponta 32 verseny rajtja dördül el a Solent egész területét kihasználva versenyzésre.

A versenyzők és a látogatók egyaránt pozitív élményekkel távozhattak az idei versenysorozatról.
A szélváltásoknak köszönhetően azonban volt, hogy olyan pályákat kellett kitűzzenek a versenyszevezők, melyek nem éppen a megfelelő szögben nyújtottak szokványos kihívásokat.

Idén is a már 14 éve szponzorként szerepet vállaló Skandia támogatásával kerülhetett megrendezésre a verseny, melyen:
Az Extrém 40-es katamaránok nemzetközi versenyének az iShares kupának az Egyesült Királyság-beli állomása is része az eseményeknek; szombat-hétfőig zajlott a kupa verseny, majd kedd-péntekig a regatta sorozatban versengtek.

Augusztus 5-én kedden rendezték meg az Open 60-asok szigetkerülő, jótékonysági célokra 10.000 fontot adományozó Artemis Challenge nevű versenyét.

Augusztus 7-én csütörtökön ünnepelték meg a vitorlázó nőket a Liz Earle Ladies’ day keretében megrendezett női versenynapon.

Olyan extra osztályok is versenyeztek, mint a J/80-as, Beneteau 40.7-es, negyed tonnások, valamint az összevont onDeck Farr 65-ös és a földkerülő versenyzésről nemrég hazatért Clipper 68-asok.

Az utolsó napon még 14 helyezésért kűzdöttek a versenyzők 5-ös erősségű szélben, mely jócskán próbára tette a csapatokat és megérdemelten kerültek gazdára a díjak. Helyenként 30 csomós széllökésekkel, tajtékos hullámokkal kellett szembeszállnia és új javítási költségekkel megbírkóznia a megcsappant mezőnynek.

Két csoportban hirdették ki a verseny lezárultával a trófeákat. A Fekete és a Fehér csoport összesítésben nyert csapatai Dean & Dyball (MG346 a 6-os osztályban), illetve a Savage Sailing Team (J/80).

Már most kezdjük el a felkészülést erre a méltán presztízs nemzetközi regattára, mely 2009-ben augusztus 1-8 között kerül majd megrendezésre.

Magyar versenyzőkre vár a Solent!
Jelezd csapatod részvételi szándékát a challenge@balasailing.com -on!