Magyar csapat a ROLEX MIDDLE SEA versenyen!

A Rolex Middle Sea bajnokság a Földközi-tenger legrangosabb vitorlás eseménye, melyet az idén 40 éves Royal Malta Yacht Club szervez évről évre. A versenyt mindig októberben szervezik, hisz a vitorlázáshoz a legkedvezőbb szelek akkor fújnak. Idén október 18-án, szombaton 11 órakor állnak rajthoz a csapatok. A verseny a Málta északi partjairól, Marsamxett kikötőből indul, és Szicília megkerülésével október 25-éig tart. A Rolex Middle Sea különlegessége, hogy a bajnokság kikötés nélkül zajlik, és annak teljes ideje alatt csak vitorlázni lehet, a hajók a motort nem használhatják.

A 12 tagú Jensen-Sailing Team legénységben több magyar bajnokot is találunk, akik számos balatoni, illetve, adriai magyar bajnokságot nyertek. A csapat több tagja 2007-ben az Év Csapatának tagja volt, megkapták a Balaton 2 Kupát, illetve Kék Szalag-osztálygyőzelmet is magukénak mondhatnak.

A legénység a Femme Fatale elnevezésű Beneatau First 47.7 típusú, 14 méter hosszú vitorlás hajóval áll rajthoz, melynek kapitánya Frigyer Attila, a TVSK elnöke, míg a hajó taktikusa Scholtz Imre sztárkormányos, hajóépítő és többszörös magyar bajnok.