Kereskedelmi képesítés a világ óceánjaira!

Tavaly Angliában RYA/MCA Yachtmaster Offshore képesítést szereztem vitorlásra.
A legtöbb jacht és kereskedelmi hajó angol regisztráció alatt üzemel, az ezeken történő munkavállaláshoz a Commercial Endorsement bejegyzést az RYA az MCA (Maritime and Coastguard Agency) által rendszeresített UK Seafarer Medical Certificate (ENG1) alapján állítja ki.
Ennek az ENG1 -es dokumentumnak a kiállítását kizárólag az RYA-által regisztrált orvosok végezhetik, és korlátlan vízfelületre érvényesek, mint pl.: az óceánok és sarkkörök.

2007 július 1 óta adott országok, köztük Magyarország Tengerészeti Egészségügyi vizsgálata alapján is kérvényezhető a kereskedelmi engedély.
Ez a vizsgálat a Magyar Hajózási Hatóság által engedélyezett Tengerészeti Szolgálati Egészségi Bizonyítvány kiállításával hitelesíthető, melyet hazánkban az egyetlen, a Nemzetközi Tengerészeti Szervezet és a Magyar Hajózási Hatóság által feljogosított; a Dr. Melles Imre főorvos által vezetett Repülési, Hajózási és Tengerészeti Egészségügyi és Oktató Központ bocsát ki.

A kereskedelmi engedély megadásához az alapfokú túlélési tréning elvégzése, érvényes elsősegély nyújtási ismeretek igazolása és VHF/SRC rádiós engedély, valamint a vizsgálati dokumentáció és kérelem beadása szükséges.
Érvényessége 5 évig tart, egészen 200 bruttó regisztertonnáig vállalhatok munkát vele; jachtok Kapitányaként 150 tengeri mérföldes határral, Első Tisztként korlátlan vizfelületre.

Amennyiben téged is érdekel, hogyan tudnál a szenvedélyedből élni, engedd meg, hogy segítsek tanácsaimmal!
Jelezd elképzeléseidet a challenge@balasailing.com -on.