Hajókiállítások szezonja

Elsőként a francia Riviéra legfontosabb kiállítása az idén 31. alkalommal megrendezett cannes-i nemzetközi Plaisance Festival nyitotta meg a kapuit szeptember 10-15-ig. Az összes, magára valamit is adó gyártó jelen volt, a szuperjachtoknak fenntartott mólón a harminc hajó nagy része friss típus volt.

Ezek a nagy nemzetközi szabadtéri jacht show-k most mutatják be a jövő év legnagyobb újításait és rengeteg új típus prezentációja várható idén is.

Közben szeptember 12-én a britt vitorlázás legnagyobb sikerét arató olimpiai vitorlázó bajnokok nyitották meg az idén 40-ik születésnapját ünneplő Southamptoni Boatshow-t, mely hatalmas területen, rengeteg új modellel - a legnagyobb és legdrágább jacht idén: a Sunseeker 37 méteres Tri-deck Motor Jacht-ja 11 millió font értékben - és az iparág minden termékével el tudta kápráztatni a nézőket!

A következő esemény a Monaco Yacht Show inkább szuperjacht-találkozó szeptember 24-27 között.

Majd október 6-12 között a világ legnagyobb szabadtéri hajókiállítása, a Genova-i Salone Nautico, idén immáron 48. alkalommal fog elképesztő méretével, nehezen felejthető élményt nyújtani.