Cowes Week Hírek

Ismét sikerrel zárult a világ legrégebbi regatta sorozata a 181.-ik Cowes Week!

978 hajó nevezett idén!

A nemzetközi palettán: Ausztrália, Belgium, Franciaország, Hong Kong, Írország, Olaszország, Litvánia, Dél Afrika, Spanyolország, Svájc, Hollandia, Egyesült Arab Emirátusok, Egyesült Államok és az Egyesült Királyság reprezentálja magát.

Célom, hogy jövőre Magyarország is fel legyen tüntetve a hivatalos nemzetközi jelentkezési listán!

Kalandozzatok az események fotói között, már most kezdjetek gondolkodni, hogy jövőre milyen formában, milyen hajóval szeretnétek részt venni ezen a hatalmas bulin, ami a vitorlázás legnagyobb ünnepe!

Nézzétek meg kínálatomat csapatok részére, vagy jelezd, ha egyénileg vennél részt valamelyik hajón legközelebb!

Az idei versenyen a legnagyobb yachtok az ICAP Leopard és az Alfa Romeo, 100’ lábasok, közel 30 méter. Augusztus 3-án, 8-án és 9-én versenyeztek a Big Boat Series-ben.

Néhány érdekes adat: A fent említett maxi mozdítható (canting) keel-je 200 ember kiülésének megfelelő ellensúlyozó erőt szolgál. Az álló kötélzet 154 láb magasra emelkedik a vízszint fölé, és 15.000 négyzetláb vitorlafelületet bír el. Összesen 30 fős személyzet vitorlázhat rajta!

  • A legkisebb hajó a Squib, 5,79m = 19 láb.
  • A legöregebb hajó a Mikado, ami egy Clyde Linear 30’, 103 éves.
  • A legnagyobb osztály mely versenyzett, 98 nevezettel, a Laser SB3, melyet a Volkswagen Touareg szponzorált, a UK legaktívabb verseny osztálya.
  • A legfiatalabb skipper 15 éves.
  • 34 osztályban versenyeztek a hajók, s ebben benne voltak a Clipper flotta 10-11-ei versenyei is, plussz a többtestűek.

Élvezd a képeket éldd át a versenyek élményét a hivatalos honlapon, megfelelő kategóriák, vagy napok, rendezvények alapján szelektálva!

Jó szórakozást, jelezd a challenge@balasailing.com -on, ha jövőre szeretnél ott lenni!

"Challenge it My Way!"