BALASAILING a rekordok versenyén!

A nagy multú szigetkerülő regatta a UK 4. legnagyobb résztvételi arányú eseménye. A JPMorgan vagyonkezelő által szponzorált esemény idén rekord mennyiségű, 1875 nevezéssel került megrendezésre csodálatos 15-20 csomós szélben, olimpiai bajnokok és hírességek mellett több mint 13500 ember részvételével.

A BALASAILING által képviselt óceáni kihívásokat legjobban reprezentáló eseményen olyan versenyjachtok és világhírességek vettek részt, mint a Hugo Boss, fedélzetén Alex Thomsonnal, Ben Ainslie -többszörös vitorlázó olimpiai bajnokkal, valamint a F1-es sztár Lewis Hamiltonnal; Dee Caffari az Aviva fedélzetén; Mike Golding az Ecoverrel; Mike Slade atlanti átkelés rekorder 100 lábas super-maxi ICAP Leopard-ja; Dame Ellen MacArthur a (BT) Volvo extrém '40-en; Rob Greenhalgh (Team Origin); Chris Draper (Oman Sails).

Tekintsd meg a verseny hangulatát és éld át Te is csapatoddal a következő évi verseny kihívásait!

A versenyen ténylegesen 1750 hajó indult el, ebből 1501 fejezte be. Hatalmas csaták folytak a rajtvonalon történő áthaladás elsőbbségéért, melyből többen csak komoly ütközések árán tudtak kikerülni.

A hajnal 6 órás első rajtot 10 percenként követték a különböző osztályok rajtjai egészen fél nyolcig.
Reggel 10-től azonban már érkeztek is a célvonalhoz a verseny résztvevői. Este 7-ig folyamatosan özönlöttek a hajók. Olyan hihetetlen látvány az ilyen mértékű hajóáramlás, hogy egyszer legalább át kell élnie minden vitorlázónak! Azonban biztos vagyok benne, hogy a parton szemlélődők számára is felejthetetlen élményt nyújtott a csodás időben és erős szélben megérkező jachtok garmadája!
Tekintsd meg képes beszámolómat a Galériában, kezdjük meg a felkészülést a jövő évi versenyre már most!