BALASAILING az Atlanti átkelésen!

Zoltán álma, hogy tapasztalt tengeri hajóssá váljon, nagyon gyorsan és tudatosan valósult meg. Időt, energiát nem sajnálva, minden lehetőséget a tapasztalatszerzésnek és a tanulásnak szentelt az elmúlt években.

A tavalyi ARC Atlanti átkelő versenyt még a monitor mögül követte a starttól egészen a Karib-szigeteki St. Lucia-ig egy Bavaria fedélzetén történt eseményeket olvasva, de lélekben már az idei átkelésre készült.

A BALASAILING által nyújtott konzultáció és óceáni tanácsadás keretein belül, közösen meghatároztuk milyen szempontok szerint keressünk hajót és viszonylag gyorsan sor került több lehetőség közül a legjobbnak tűnő szolgáltatás kiválasztására is.

Zoltán az óceáni hajózás elméletét a Jacht Akadémia felkészítése alapján sajátította el és több mint 5000 tengeri mérföldet gyüjtött már össze a Földközi-tenger különböző térségében. A kedvtelési hajózásban elérhető szintek elméleti vizsgáit mind le is tette a magyar hatóságok előtt, most már az óceán vizsgabizottsága várja kihívásiaval és hamarosan korlátozás nélküli kapitányként térhet haza!

November 16-án vasárnap lépett Zoltán egy Beneteau First 47.7-es versenyzésre tervezett és szerelt jacht fedélzetére a Gran Canaria-i Las Palmas-ban, hogy egy hét gyakorlás és felkészülés után egy összeszokott csapatként vághassanak neki a közel 3 hetes óceáni versenynek!

A felkészülés során vitorlakezelés, spinakkerezés, navigációs gyakorlatok, a jacht óceáni átkelésre történő felkészítése és csapatépítés várt Zoltánra.

A felkészülés hetéről is beszámolunk, kövesd híreinket!

Az ARC 2008 (Atlantic Rally for Cruisers) startja November 23-án, vasárnap dördült el!

Jó Szelet Zoltán!

Ha Te is már a jövő évi átkelésed tervezed, kérlek jelezd hogy segíteni tudjam programodat! Megtalálom és intézem a számodra legmegfelelőbb hajót és szolgáltatásokat!