Cowes Week 2007

Idén 181. alkalommal került megrendezésre, a világ egyik leghosszabb nemzetközi vitorlás versenysorozata a Skandia szponzorálta Cowes Week.

A dél-angliai Wight-sziget védett tölcsértorkolatában épült Cowes az I. Erzsébet királynő és II. Károly koráig visszanyúló gyökerekkel rendelkező kisváros, ma a „Vitorlázók fővárosa” címet viseli.
A hagyományosan július utolsó keddjét követő szombaton rajtoló regatta társadalmi eseménnyé nőtte ki magát, melyet a brit királyi család tagjai és számos világhíres vitorlázó, üzletember is kitüntetnek jelenlétükkel.

A tavaly 180. idényét ünneplő versenysorozatra 1040 jacht nevezett, naponta 37 rajtot tartottak szerte a Solenten, s körülbelül 8500 vitorlázó hemzsegett este a bulikban a pubok előtt, kitöltötték a kisvárost. Igazi karneváli a hangulat.

Itt találkoztam Ellen MacArthurral, söröztem és buliztunk az ABN AMRO ONE legénységével és kapitányával Mike Sandersonnal, hajóztam Dee Caffarival a földet nyugatról kerülő rekordernővel. Jeremy Irons a színész is rendszeres versenyzője a hétnek, hiszen Ő itt is nőtt fel.

Miért ne élhetnéd át Te is ezt az igazán egyedülálló kalandot!
Ha csapatoddal versenyeznétek jövőre, vagy Te egyénileg társulnál valamelyik hajóra ezek között az óceáni versenykörülmények között a rengeteg profi és amatőrrel együtt, jelezd felém igényedet a challenge@balasailing.com -on.

Dátum:
2007-08-04 - 2007-08-11