A 2009-es Fastnet Kampány

A Fastnet Race egyike a világ 3 legnagyszerűbb óceáni versenyének.

A RORC által két évenként megrendezésre kerülő 608 tengeri mérföldes óceáni kihívás a Cowes –i Királyi Jacht Szövetség elől indul és az Írország partjainál fekvő Fastnet-szikla megkerülését követően Plymouth-ban ér véget.

Ez a verseny 1926 óta méltán kihívás a vitorlázók számára, a Kelta-tenger számos meglepetéssel várja a világ 300 legjobb versenyjachtjának kihívóit. Ez a kihívásokkal teli összetett útvonal elhalad a Needles mellett és az angol csatornában vezet el Anglia déli partvonala – az Anvil pont, Portland Bill, Start pont, Lizard fok és Lands End - alatt a nyílt óceánra, majd a Fastnet-szikla világítótornyának megkerülésével visszafelé a Scilly szigetek Bishop-szikla nevű világítótornyát érintve jutnak célba a versenyzők Plymouth-ban.

A RORC (angol Királyi Óceáni Versenybizottság) előírásai alapján a Fastnet Versenyen résztvevő csapat legalább a felének 300 tengeri mérföldes óceáni versenytapasztalat előzetes meglétét kell igazolnia.

A BALASAILING a Fastnet Kampány keretein belül biztosítja csapatod felkészülését a legnagyobb kihívásokra. Hangsúlyt fektetünk a csapatmunkára, a verseny technikákra és felkészítésre, biztonságra, a jókedvre és természetesen a felejthetetlen élményekre.

A kvalifikációs óceáni versenyek közül elérhetővé tesszük:

  • Júniusi tréning hétvége után
  • június/júliusi 2 hétvégi versenyt az angol Királyi Óceáni Versenybizottság szervezésében (pl. Morgan kupa; Cowes-Dinard-St Malo verseny; Channel Race) 

A Nemzetközi Vitorlás Szövetség által előírt túlélési tréning megléte is szükséges a résztvevők legalább felénél, de ennek a tapasztalatnak a megszerzése része a felkészítésünknek.

A Fastnet a világ minden vitorlázó nemzetét vonzza és egyenlő arányban szerepelnek a profik és az amatőrök, akik mind a versenynaptáron szereplő egyik legnagyobb kihívás adta borzongás átéléséért sorakoznak fel.

A verseny augusztus 9-én kezdődik és előreláthatólag augusztus 12-14-én ér véget Plymouth-ban.

Kérlek jelezd felkészülési szándékotok a challenge@balasailing.com -on, hogy a legjobb hajót tudjam csapatotoknak biztosítani a 2009-es Fastnet verseny kihívásaira.

Dátum:
2009-08-09 - 2009-08-14